maandag 22 april 2013

Alles behalve yoga - of toch een beetje :-)

Het gaat nog goed hier! Heel goed zelfs, ik heb het onwijs naar mijn zin. Ik kan niet geloven dat we alweer in onze laatste week van de training zitten, volgende week maandag hebben we tentamens, en krijgen we ons certificaat. Gelijk die dag vertrekt de helft van de groep alweer naar andere streken, naar Bangalore voor een vlucht terug naar huis, naar andere plaatsen in India, of verder op reis in Azië.

Ik ga straks terug naar Berlijn, maar heb nog net vijf dagen om verder van Mysore te genieten. Kira, een meid uit Californië die nu in Zuid-Frankrijk woont, heeft ook besloten een paar dagen extra te blijven en samen gaan we 5 dagen in een kookschool doorbrengen, Sandhya's House. Sandhya is beroemd hier, heeft zelfs een eigen kookboek, en van haar hopen we in een kleine week wat van de geheimen van de Zuid-Indiase keuken te leren. Ik kan niet wachten!

Ondertussen hebben we naast de yoga (en nog meer yoga, yoga, yoga) niet stil gezeten en al redelijk wat van de stad gezien. Een bezoek aan de Mysore Zoo (een van de oudste van India), de beklimming van de Chaimundi heuvel, die je vanuit de hele stad kan zien (1000 treden!), de markten en winkeltjes in het centrum, en gisteren een heerlijke dag aan het zwembad van Silent Shores, een hotel-resort hier in de buurt. We waren de show van de dag, met onze ini-mini bikini's, ons onbeschaamde zonnebaden en de rare yoga capriolen op watervlotten. Het was fantastisch!!



Elk huis heeft wel een dier, als het geen koe is, dan minstens een schaap of wat kippen



Mission accomplished - ik heb tijgers gezien!



Op weg naar boven!

De stier van Vishnu, halverwege de heuvel, die elke dag opnieuw versierd wordt

Het uitzicht vanaf de Chaimundi heuvel op Mysore

Niets beter dan een verse kokosnoot na een lange klim

Een van de fantastische zonsondergangen


Het Mysore Paleis - verlicht




Eka Pada Rajakapotasana - op het water :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten