vrijdag 1 april 2016

Uitzicht

Ik ben alweer 3 maanden in Christchurch en mijn tijd zit er hier bijna op. Het is voorbij gevlogen! Volgende week woensdag ga ik voor een week naar Bali, Saranne, Rolf en Roanne opzoeken, en zodra ik terug ben begin ik de lange rit weer terug naar het Noord Eiland, naar Tauranga om daar een Ooooby hub te helpen opstarten.

Christchurch is me onwijs goed bevallen, wat een contrast om ineens in een dynamische stad te zitten na zolang op een boerderij op het platteland! Dynamisch is het juist woord in verschillende opzichten... De stad hier ligt op verschillende breuken in de aarde en ik heb een aantal aardbevingen meegemaakt. Soms gewoon een beetje vibratie, soms lag alles te schudden. Echt heel bizar als de grond zo aan het bewegen is, je weet gewoon niet waar je het moet zoeken.

Op 22 februari werd hier de grote aardbeving van 2011 herdacht en alhoewel het nu 5 jaar geleden is, overal in de stad zie je nog de gevolgen van deze ramp. Het moet echt vreselijk zijn geweest om hier toen te zijn, de stad en de mensen zijn er nog steeds niet helemaal van bekomen. Vooral het centrum is nog erg leeg, grote stukken land met alleen maar grind, links en rechts nog wat overblijfselen van gebouwen. Het interessante hier is dat door het wegvallen van zoveel structuur in de binnenstad er opeens een vacuum ontstond, wat werd opgevuld met allerlei creatieve en onconventionele activiteiten en installaties. Je vind een dance-o-mat, een bus/bar (Smashpalace), een urban farm, een container mall, een Cardboard Cathedral en tussendoor een hoop tijdelijk projecten en evenementen om de stad weer op te leuken. Ze hadden hier de vraag voor zich, als ik kon kiezen hoe mijn stad er uit ziet, hoe wil ik het dan hebben?

Overal constructie in de binnenstad

De voormalige hoofdstraat nog steeds afgesloten...

Vol potentie, wie weet wat hier verschijnt in de komende jaren!


Ik heb hier ook gedaan waar ik natuurlijk in de plaats voor kwam: een Ooooby hub opgezet. De transitie van het voormalige Garden City 2.0 naar Ooooby is goed verlopen, ik heb het lokale team getraind en we zitten al ruim boven de 100 boxes per week, met een gezonde wekelijkse groei. Wat een kick om te zien wat ik hier teweeg heb gebracht, Ooooby verveelt nog lang niet!

Een paar weken terug heb ik eindelijk weer een surfboard gekocht, een 7'2'' mint groen "fun-board". Dat was echt een mooie dag en ik heb er ondertussen een hoop lol van gehad. Ik ben nog lang geen pro natuurlijk, maar aangezien ik straks in het noorden voor twee Ooooby projecten ook weer aan de kust zit kan ik nog aardig wat oefen-uren krijgen voordat ik weer naar Europa kom. Dat is in juni alweer! Ooooby gaat in Engeland starten en aangezien Sebas nog steeds niet naar Nieuw-Zeeland mag komen, heb ik gevraagd of ik bij Ooooby UK mag komen helpen.


Het visum voor Sebas is aangevraagd en we wachten nu op de uitslag. Het kan twee kanten opgaan en op dit moment weten we helemaal nog niet wat het gaat worden. Spannend! Maar ik kom hoe dan ook lekker overwinteren in Europa.

Morgen heb ik hier een afscheidsetentje, met een aantal nieuwe vrienden-voor-het-leven. Juliette en Hervé, een Frans stel waarmee ik een hoop avonturen heb beleefd, inclusief een fantastische hike in Arthur's Pass. Mary en Ashvin, het Ooooby Christchurch team, die ik de afgelopen tijd natuurlijk goed heb leren kennen. Benedikt en Corinna, een Duits stel dat met de wind mee door Nieuw-Zeeland aan het reizen is en die ik elke keer weer tegenkom op de juiste momenten.

"Hier" is trouwens een luxe residence in the Mount Pleasant heuvels, waar ik aan het housesitten ben. Ik ben de afgelopen 3 maanden 5 keer verhuisd, met als culminatie nu dit mooie huis met werkelijk fantastisch uitzicht op de stad en de Southern Alps in de achtergrond.Onderweg naar Arthur's Pass

De mist trekt al op...

Juliette en Hervé :-)

Dit verveelt dus niet gauw

Op de top! 1800m hoog

Onderweg kwamen we een Kea tegen, de Alpine Parrot!

Totaal niet verlegen die beesten

Hier weer onderweg naar benedenGeen opmerkingen:

Een reactie posten