dinsdag 15 november 2016

Schudden en delen

Afgelopen zondag nacht is Nieuw-Zeeland getroffen door een aardbeving van 7.5 op de schaal van Richter. Het epicenter lag bij Kaikoura, wat nu al een paar dagen van de rest van het land is afgesloten. In April ben ik daar nog langs de kust gereden, op mijn weg terug van Christchurch naar het Noorder-Eiland. Het is er fantastisch mooi. 

Kaikoura - april 2016

Ik ben zelf momenteel in Wellington en hier was de beving onwijs goed te voelen. Het is onwerkelijk om letterlijk uit je bed te worden geschud. Je bent gelijk wakker en ik wist even niet wat ik moest doen. Ik heb eerder dit jaar al een redelijk grote beving in Christchurch meegemaakt, maar deze duurde veel langer, het huis bleef maar schudden! Er gaat van alles door je hoofd...

Na de grote beving is het onrustig gebleven, en momenteel zijn erg ongeveer 5-10 aardbevingen per uur. Het centrum van de stad is een puinhoop, gebouwen staan op instorten en er is veel infrastructuur kapot gegaan. 

Echt bizar hoor. Denk je dat de aarde iets is waar je op kan bouwen, letterlijk. Maar als zelfs dat begint weg te kruimelen, wat is dan nog zeker?

En toch heb ik het gevoel dat ik momenteel precies ben waar ik moet zijn. Terugkomen in Nieuw-Zeeland, na een heerlijk zomer in Nederland, was erg fijn. Ooooby wachtte op me en er was gelijk veel te doen. Door mijn afwezigheid en onze CEO die een jaar in Engeland heeft gezeten waren de schroeven een beetje los gaan zitten. Ik heb alles de afgelopen maanden weer aangedraaid en rechtgetrokken en dingen lopen goed. 

Ik ben officieel Chief Operating Officer en mijn rol bestaat eruit ervoor te zorgen dat alles in de organisatie soepel verloopt. Dat projecten vooruit komen, teams weten wat ze waar en wanneer moeten doen en kansen worden opgepakt en uitgewerkt. Het is werkelijk fantastisch! Als ik mijn droombaan zou moeten beschrijven, dan zou dit het precies zijn. Geweldige collega's, flexibele uren, online werken, veel reizen, gevarieerde dagen, meer biologische groenten dan ik weet wat mee te doen en het weten dat alle moeite bijdraagt aan een beter voedselsysteem. Ooooby is de reden dat ik ooit naar NZ ben overgehopt en het is nog steeds de reden dat ik hier zit. 

Daar komt bij dat dit natuurlijk ook qua vrije tijd een mega mooi land is. Alles wat mij blij maakt, hiken, surfen, kamperen, natuur, bergen... is hier op gooi-afstand, waar je ook bent. En ik heb onlangs iemand ontmoet waar ik dat soort dingen samen mee kan doen... Ik heb zin in de zomer :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten