woensdag 7 maart 2012

Rendieren!

Sebastian is dit weekend langs gekomen in Umeå. Het was heel erg fijn hem weer te zien, en we hebben onwijs veel geluk gehad met het weer, want vier dagen lang was het fantastisch mooi, strak blauwe lucht, zonneschijn, lichte dooi en iets langere dagen. Elke dag komt er hier 3 minuten bij, en op 21 maart is het al zover: dan zijn dag en nacht precies even lang! Omdat we allebei veel  te leren hadden, hebben we elke dag een paar uurtjes in de universiteitsbibliotheek doorgebracht, met tussendoor natuurlijk de nodige Fika pauzes (Zweedse koffie traditie). We hebben ook veel rondgewandeld in Umeå, om van de omgeving en het weer te genieten. Umeå is niet zo groot en de rand van de stad is al snel in zicht, welke richting je ook opgaat. Daarachter ligt vrijwel niets, kilometers lang bossen, meren en rendieren. Een fijn idee :-)

Op zaterdag hebben we het openluchtmuseum bezocht, waar een Samí kamp was opgebouwd. De Samí zijn de originele bewoners van het noorden van Zweden, Finland en Noorwegen, de zogehete "Laplanders". Vele Samí leven nog steeds als rendier herders en dat is best bijzonder. In het kamp stonden ook een paar echte rendieren, grappige beesten met de neus van een konijn en het lichaam van een hert/koe (zie de foto's).

Sebas is gisteren helaas weer terug gevlogen naar Berlijn, waar bij momenteel nog tijdelijk werkt voor een architect die hij tijdens zijn studie is tegengekomen. De klus in Amsterdam laat nog even op zich wachten, hopelijk hoort hij daar binnenkort meer over. Het goede nieuws is wel dat hij vandaag zijn allerlaatste tentamen ever heeft gehaald en nu officieel Meister Tischler is. Hartelijk gefeliciteerd schatje, ik ben mega trots op je!!

Het leven in Umeå gaat ondertussen gestaag verder. Volgende week zaterdag speel ik mee met het studenten orkest in een officieel optreden, ik heb mijn allereerste website geprogrammeerd en live gezet voor het vak Webdesign, en heb het spinning bij IKSU ontdekt: een nodig alternatief voor het buiten fietsen. Hoe gaat het in Nederland? Is het lente-gevoel er al? Wie heeft er al een roséetje op het terras gedronken?

Kampvuurtje aan het bevroren meer vlak naast mijn huisje
Daar staan ze dan, de schatjes
Een beetje verlegen wel...


Zou Pippi Langkous hier wonen?

1 opmerking: