donderdag 2 mei 2013

Bidden, eten (en beminnen)

De yoga teacher training is voorbij, ik ben met vlag en wimpel geslaagd, samen met de negen andere meiden van de cursus. Het was een intensieve maand, maar het helemaal waard. 

De klas van april 2013 - een verse lading yogi's

Physiek compleet doorgestretched, mentaal gehersenspoeld en spiritueel verlicht ben ik met Kira gelijk doorgegaan naar Sandhya's House, de kookschool. We hebben onze eerste les al gehad en in plaats van asanas, leren we nu de fijne kneepjes van de Mysore-keuken. Koriander, komijn, mosterzaad, asafoetida, citroenen, knoflook, gember en peper in de kruiden mixen, heel veel groentes (ook hier is alles vegetarisch), chutneys en rijst gerechten.


Met paard en wagen onderweg :-)
Sandhya - die ons verteld wat alles is
Van linksboven naar linksonder: peper, mosterdzaad, bengal gram dhal, black gram dhal, fenegriek, komijn, en chilizaadjes in het midden
Wortelsalade met kokosnoot, verse koriander, dhal, mosterdzaad en citroensap
Mijn poging om een ronde rijst-roti te maken
Gevulde mini-aubergine, mmmm
Jam jam jam

Ik snap helemaal waarom de Nederlanders destijds zo koorstachtig op zoek gegaan zijn naar de weg naar India, samen met de andere Europeeƫrs. De geuren en kleuren zijn betoverend, en ik vraag me af hoe zij dit hier alles hebben beleefd toen ze voor het eerst voet aan wal hebben gezet.

Na de (door ons zelfgekookte) lunch zijn we vrij en hebben we de tijd nog meer van Mysore te zien. Op de planning staan nog een aantal musea, het Mysore paleis (van binnen ditmaal), de hippe yogi wijk Gokulam en het Karanji Lake park. Op zaterdag nemen we de bus of trein terug naar Bangalore voor nog een laatste dagje in de hoofdstad van Karnataka, en dan vlieg ik maandagochtend om 6:30u via London weer terug naar Berlijn.

Namaste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten