woensdag 11 juni 2014

Rare tijden

En, is de Oranje-koorts al flink uitgebroken daar? Hier niet zo, Australië is dus niet echt een voetballand. Het feit dat ze nu zelf in een groep zijn ingedeeld (met Nederland!) helpt een beetje, maar ze zijn hier meer van de tennis/cricket/rugby/paardenraces/AFL (Australian Football League)/NRL (National Rugby League)/zeilraces en football (wat dus GEEN voetbal is)... Het Euro Vision Song festival is hier nog populairder blijkbaar. Ook een beetje jammer is natuurlijk dat hier de wedstrijden live op de meest onmogelijke tijden worden uitgezonden door het feit dat wij hier 13 uur voorlopen op Rio.

We gaan er toch helemaal voor natuurlijk en aankomende zaterdag zit ik om 5 uur 's ochtends klaar in de bar, met een cider bij mijn ontbijtje, om Nederland tegen Spanje te zien winnen. Ik ga de wedstrijd kijken met een paar Duitsers, een Luxemburger en een Australiër, en hopelijk nog een paar "Dutchies" die ook komen opdagen. Helemaal interessant wordt natuurlijk de wedstrijd die we tegen Australië (the Socceroos!) gaan spelen, op de fijne tijd van 2 uur 's ochtends volgende week donderdag.

Het afgelopen weekend zijn we er weer eens op uit gegaan, samen met wat vrienden, dit keer naar de zuidoever van het fantastische Port Stephens. We hadden met zijn 6-en een huis aan het strand gehuurd en hebben het hele weekend van de omgeving genoten, een bezoek gebracht aan een wijngaard, bierbrouwerij en macadamia boerderij, spelletjes gespeeld tot in de late uurtjes (kent iemand Dixit al? Gaaf spel!!) en elke ochtend aan anti-kater duik genomen in de Tasmanzee. Het was een lekker lang weekend omdat afgelopen maandag de verjaardag van de koningin gevierd werd. Geen gekke taferelen en feesterijen zoals in Nederland, gewoon een extra vrije dag :-)

Lol op het strand :-)

Uitkijk op het "Seven-Mile Beach"

De Port Stephens Winery - kale wijn ranken wachtend op de lente...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten