vrijdag 7 februari 2014

Verblijfsvergunning

Het verkrijgen van een Working Holiday visum voor Australiƫ is een eitje, de mijne was destijds per email binnen 24 uur binnen. Je mag ermee werken (max 6 maanden bij dezelfde werkgever), studeren (max. 4 maanden) en verblijven in Oz. Een jaar verlenging is mogelijk, als je in het eerste jaar minstens drie maanden "op het platteland" hebt gewerkt, in de bush. Dat heeft Sebas niet gedaan en zijn visum is ondertussen afgelopen.

En dan wordt het opeens lastig. Zijn huidige baas, de vurige Carlos uit Argentiniƫ, zou hem sponsoren met zijn kleine bedrijfje, maar na een uitvoerig aanmeldingsformulier te hebben ingevuld blijkt hij niet in aanmerking te komen om zomaar buitenlanders te sponsoren. Aan Sebas ligt het niet, hij is bij uitstek de ideale kandidaat, getraind in een ambacht, onder de 30, uit een van de "juiste" landen. Maar mocht Carlos toch uit alle macht zijn enige medewerker blijven behouden, dan zal dat 10.000 Australische dollar kosten. Oeps.

Het zit er waarschijnlijk niet in en we moeten nu onze alternatieve opties overwegen. Door een ander bedrijf gesponsord worden? Een onafhankelijk visum aanvragen? Een tijdje naar Nieuw Zeeland? Een studeervisum proberen te bemachtigen?

Of ik moet snel een bedrijf zien te vinden dat me sponsort, wat in het wereldje van kinderdagverblijven erg makkelijk schijnt te zijn, want daar zijn ze altijd op zoek naar mensen. Ik moet wel eerst een certificaat halen, Certificate III in Early Childhood Education and Care om precies te zijn. Weer een opleiding dus.

We gaan er maar eens hard over nadenken. Want zeker is wel dat we hier nog niet weg willen, nu nog niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten