dinsdag 26 maart 2013

Bevallen


Het is zover, vanochtend heb ik mijn master thesis ingeleverd, BAM! Ik voel me gelijk 10 kilo lichter, wat een bevalling. Maar ik heb er een goed gevoel over en heb erg mijn best gedaan. Het eindresultaat is, door de rare pagina lay-out vereisten van de FU (lettergrootte, regelafstand en pagina rand enzo), een boek van nog net geen 100 pagina's geworden, hoewel 20 daarvan bronnen zijn. Mocht je tijd teveel hebben, of het interessant vinden om eens te lezen hoe European Union Citizenship tot stand is gekomen en hoe ze daar in Brussel eigenlijk over ons denken, dan kun je de tekst hier vinden. Ik zat af en toe echt perplex achter mijn laptopje naar EU documenten te kijken, verbazingwekkend om te zien wat voor alternative reality ze daar in de EU eigenlijk gecreĆ«erd hebben. Onder 'Findings & evaluation' vindt je trouwens de beschrijvingen, alles daarvoor is sociologisch geneuzel :-)

Maar goed, dat is dus gebeurd, hoofdstuk "Tweede master in Berlijn", ooit begonnen in juli 2010, en nu bijna afgesloten. Ik dien in mei alleen nog mijn thesis te verdedigen, maar daar zie ik niet echt tegen op. Ik ben nu ten slotte expert. Bring it on!

Nu wordt het tijd me te gaan voorbereiden op India, want komende zondag (OMG OMG!) vlieg ik al. Ik ga de andere kamer in ons huis ook onderverhuren en moet nu al mijn spullen naar de kelder doen. Mijn visum is gelukkig al geregeld, dat was een eitje achteraf. Het heeft de ambassade precies 7 uur gekost om em klaar te maken. Nog een voordeel van Europees burger te zijn. Ik vlieg naar Bangalore en wordt daar met een busje opgehaald door mijn yogaschool in Mysore. Benieuwd hoe zo iets eruit ziet? Hier ga ik naar toe >

Ondertussen ligt er in Berlijn nog sneeuw en is het ijskoud, maar dat is overal in Noord-Europa zo geloof ik. De vogels trekken er zich niets van aan, die gaan al flink te keer en ook zie ik her en der al narcissen en krokussen naar boven piepen. Doet me denken aan mijn vorige lente in UmeƄ en de natuur-explosie die daar had plaatsgevonden. Toch wel een beetje jammer dat ik over een week opeens in de 32 graden van Mysore zit. Dat wordt nog wat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten