donderdag 14 februari 2013

Aan de andere kant

Fijne valentijnsdag!

Mijn schatje zit helaas alweer 20 dagen aan de andere kant van de wereld. Of 21 eigenlijk, want ze lopen daar een beetje vooruit. Dat is best lastig en soms zitten we allebei in verschillende dagen met elkaar te skypen, erg verwarrend. Het klimaat verschilt ook nog al, want daar is het nu natuurlijk zomer. Het is zelfs een extreem hete zomer dit jaar, met allerlei bosbranden, stofwolken en droogtes.

Hij heeft ondertussen al werk gevonden en is vorige week begonnen bij een middelgroot meubelmaakbedrijfje. Ikzelf ben net weer thuis van een weekje Nederland en begin me op te maken voor de deadline van het inleveren van mijn thesis, op 26 maart. Grappig hoe relatief tijd is. Aan de ene kant kruipen de minuten voorbij en lijkt het nog eeuwig te duren voordat ik straks Sebas weer zie. Aan de andere kant glippen de minuten, uren, dagen weg terwijl ik probeer mijn content analyse op tijd af te krijgen voordat ik mijn thesis supervisor weer zie...

Voordat Sebas trouwens naar Sydney vloog zijn we nog heel romantisch uit eten geweest in het meest gave restaurant ter wereld: "Sauvage - the first Paleolithic restaurant in the whole world". Paleolithic? Huh? Het "Paleo-dieet", waar het hier om gaat, is er een in feite op gebaseerd dat de mens als wezen miljoenen jaren (zeer succesvol!) heeft geĆ«volueerd en dat wij het beste gedijen wanneer wij onze lichamen geven wat het "genetisch verwacht". Dat heeft met voeding te maken, maar ook met van allerhande andere lifestyle factoren, zoals als beweging, slaap, sociale contacten, schoeisel, houding en algehele kijk op het leven. Hele interessante stof, mocht je weer willen weten neem dan eens een kijkje op een van de vele materialen in de "Paleo-blogosphere" > Paleo 101 van Melissa Joulwan (mijn favoriet!!), What is the Paleo diet? van Robb Wolf (die ook een hilarische podcast heeft), The Primal Blueprint van Mark Sisson en What is Paleo door Sarah Fragoso (haar site heeft veel recepten en zij heeft een een fijne podcast).

Wat eet je dan zoals? Zoals het restaurant het zelf verwoord op hun site komt het hier een beetje op neer: "We prepare everything ourselves ... All of the animal products we use in our kitchen come from wildlife, pastured cattle or controlled organic farming ... our vegetarian ingredients come from organic farming or wild gathering ... All of our desserts are 100% free of processed sugar ...  we shun grains and legumes like the plague ... We bake, fry and cook with organic clarified lard or suet, ghee (clarified butter) and unrefined palm oil or coconut oil ... For your health, extra virgin olive oil and high quality nut or seed oils are never heated ... Generally we avoid all dairy products".

Zelf eet ik nu al ongeveer twee jaar zo en ik heb nog niet terug gekeken! Het was heerlijk om gewoon, bam, het vijf gangen menu te bestellen zonder na te denken over welke opties "Paleo" vriendelijk zijn. Wat een concept. Wellicht "een beetje raar", maar wel errug lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten