dinsdag 24 april 2012

April doet wat zij wil

Umeå lijkt ons te willen imponeren door vier seizoenen letterlijk in één dag te persen: wat begint als een strak-blauwe zonnige dag, gaat over in regen tot natte sneeuw, naar een mistige stille avond en uiteindelijk weer een heldere, maar ijskoude sterrenhemel. Het is een onstuimige week en geen peil op het weer te trekken. De dagen worden nu echt merkbaar langer, en je begint een beetje te voelen hoe het straks is als de zon helemaal niet meer ondergaat in juni...

Voor de rest gaat hier alles prima. Ik heb net mijn Dancehall paper teruggekregen met een 'väl godkänd', oftewel 'pass with distinction', en ben me nu aan het opmaken voor het examen Zweeds aanstaande vrijdag. Daarna heb ik alleen nog Global Sociology en Webdesign af te ronden, en zit mijn semester in Umeå er op 5 juni officieel op.

Ik ben ondertussen ook veel met 'buitenschoolse' activiteiten bezig, zoals een EU project genaamd "European on Loan", waar we Zweedse middelbare scholen bezoeken om het fantastische Erasmus uitwisselingsprogramma van de EU te promoten, en mijn net begonnen bijbaantje bij ISS, een schoonmaak bedrijf, waar ik per uur meer verdien dan bij Zalando in Berlijn... hoewel de belastingen hier ook een stukje hoger liggen helaas: ongeveer 33%. Straks toch maar eens informeren naar de Zweedse variant van het TJ-biljet!

Op 30 april wordt hier Walpurgis gevierd (Valborg in het Zweeds), waarbij met grote vreugdevuren de komst van de lente wordt ingeluid. Het studentenorkest waar ik lid van ben heeft de eer het feest te openen, en er zal verder worden gezongen, gedanst, gegeten en gespeech-ed. Best een mooi alternatief voor Koninginnedag lijkt mij :-)

Dan hier een aantal foto's van de afgelopen weken sinds mijn terugkomst uit Nederland:

Fietstochtje rond het Nydala-meer

Rond het hele meer liggen vuurplaatsen, met brandhout van de gemeente

'Fika' met Helena en haar moeder die in Umeå op bezoek was

De verjaardag van mijn goede vriendin Lynn (links)

Half-aangeschoten op weg naar huis in de mist... ;-)

1 opmerking:

  1. Hoi dochter,
    niet alleen in Zweden onvoorspelbaar weer. Het is hier ook te koud voor het jaar en nog regen en hagelbuien. Eva is vandaag naar de Belgische Ardennen met een groepje van school op survivaltocht. Morgen komen Roos en Saranne hier eten, ik ben van plan om zalm te roken...
    Lijkt me geweldig, zo,n feest in Zweden om de lente te vieren, ik wou dat ik erbij was....
    liefs mama

    BeantwoordenVerwijderen