donderdag 15 december 2011

Aftellen

Het zit erop, 2011 is bijna voorbij. Het was een mooi jaar. Dit keer niet van land veranderd, maar wel van wereldbeeld. Daarvoor hoef je niet altijd te reizen, simpelweg je perspectief veranderen is al genoeg. Door mijn studie heb ik de afgelopen 2 semesters mijn grenzen verlegd en is mijn wereldkaart op zijn kop gezet.

Voor de kerstdagen ben ik in Nederland geweest, wat een erg fijne tijd was. Drie kerstdiners op een rij met alle families in Brabant en daarna nog een goede dag in Berlijn met mijn ouders. Nu ben ik ondertussen aan het aftellen. Nog 5000 woorden en dan is mijn paper af. Nog 9 uur en dan is het jaar voorbij. Nog 12 nachtjes slapen en dan komt Sebas terug uit Belize. Nog 23 nachtjes slapen en dan vliegen we al naar het hoge noorden. Op dit moment gaat de zon om 14u onder daar, en komt deze pas om 9.30u op. Beetje extreem, gelukkig is er op het moment dat wij aankomen alweer gemiddeld 6 uur daglicht. Wat het misschien een beetje goedmaakt, is dat we tot ongeveer maart het Noorderlicht kunnen zien!

Ik zou bijna vergeten ook nog een beetje van dit moment hier te genieten. Buiten knalt het al flink, met tussendoor af en toe een ambulance sirene. Er staat een fles sekt op het balkon koel te worden en ik heb bij de Turk om de hoek sterretjes gekocht. Helaas zijn er geen oliebollen te verkrijgen, die kennen ze niet echt. Ja, Berliner bollen, die kun je per treetje kopen, maar dat is het toch nét niet.

Ik ga straks het nieuw jaar inluiden met mijn goede vrienden in Berlijn. Zeven uur later kan ik dan op Skype ook Sebastian een fijn 2012 wensen, in Belize lopen ze een beetje achter ;) Ik wil graag iedereen, ongeacht de tijdzone, alvast een hele mooie jaarwisseling wensen, einen guten Rutsch ins neue Jahr, un próspero año nuevo and a happy new year! Doe voorzichtig met het vuurwerk en geniet van de avond en de mensen om je heen!

Tot volgend jaar!
Liefs, Daphne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten