donderdag 14 juli 2011

Tentamentijd

Het is tentamen tijd! Na de verhuisstress ben ik zo in de studeerstress gerold en ik probeer mijn hoofd koel te houden. Het eerste tentamen is al achter de rug; afgelopen dinsdag om 8.30u 's ochtend's (!) heb ik 8 kantjes over Cultural Differences and Similarities in the European Union geschreven. De 'zachte' kant van onze samenleving.

Volgende week maandag heb ik Global and Regional Transformations. Door dat vak is het afgelopen semester mijn hele wereld op zijn kop komen te staan. De geschiedenis van Europe en de rest van de wereld in 14 weken. Waarom ziet de wereld er, met al zijn ongelijkheden en conflicten, er vandaag de dag eigenlijk zo uit? Hoe komt het dat grote delen van de wereld zo arm zijn, 'onontwikkeld' en hebben wij het in het 'Westen' zo goed? Welke rol heeft Nederland eigenlijk gespeeld in de globale geschiedenis?

Dan vind mijn laatste tentamen op vrijdag 22 juli plaatst: Social Structure of European Societies, oftewel de 'harde' kant :) Over de tikkende demografische tijdbom in Europa, immigratie issues, politieke ontwikkelingen en een hele hoop grafieken en tabellen.

Na dat tentamen is het semester zo'n beetje voorbij. Op 30 september heb ik nog 3 papers in te leveren, maar dat duurt nog wel even :) Eerst maar eens een beetje van de zomer genieten, mijn verjaardag vieren en die laatste dozen uitpakken.

1 opmerking:

  1. Ha Daphne!
    Jee heftig allemaal zeg. Ben jij met je verjaardag en de kermis in Tilburg? Kunnen we misschien weer een suikerspin gaan halen? Al heb ik meer zin in een dansje :-)
    liefs Pia

    BeantwoordenVerwijderen