maandag 21 maart 2011

Actief weekend

Mmm ik zit hier lekker in de zon op ons balkonnetje. Het voelt als lente! Het afgelopen weekend is het hier fantastisch weer geweest en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Na de lange donkere Berlijnse winter kon ik wel wat vitamine D gebruiken zeg! Het was het bijna niet waard, waarom hier in de kou zitten wanneer het altijd wel ergens op de wereld 25 graden is...?

Britzer Garten
Doch, het einde is in zicht, we kunnen weer naar buiten! Ik heb vrijdag de hele dag bij Zalando gewerkt, en 's avonds een concert bijgewoond van Alberto de Paz in onze favoriete café de BrezelBar. Zaterdag hebben Sebas en ik de Britzer Garten gezocht, een stukje groen paradijs midden in Berlijn. Het is een groot park, waarvoor je entree betaald. En dat betekent geen rondhangende junkies, hondepoep en bergen afval... heerlijk! In de zomer zijn er festivals en binnenkort begint het tulpenseizoen: de Keukenhof maar dan Duits :)

's Avonds ben ik met klasgenootjes naar de Arena gegaan. Ik had geen idee waar ik aan begon, die Große 90er Mega Sause! Om half 11 stond er al een enorme rij voor het grote gebouw, en blijkbaar had het complete, mmm hoe kan ik dit politiek correct uitdrukken... het publiek was nogal, laat maar zeggen, speciaal... Het beste voorbeeld was misschien wel toen we in de rij stonden. We waren met vier, Eva-Maria uit Duitsland, Lulu uit Singapore, en Eylem uit Cyprus, lekker internationaal dus. Al snel raakten we aan de praat met wat gasten voor ons, die eigenlijk alleen Duits spraken, en SERIEUS NO SHIT aan Eva-Maria vroegen dat als zij gewoon Duits was, WAT ZE DAN MET ONS BUITENLANDERS DEED. Het werd erger, want na eerst geklaagd te hebben over de Polen die aan de oost grens van Duitsland auto's jatten sinds Polen bij de EU hoort, vroeg hij haar doodserieus of ze datzelfde probleem niet in Dortmund hadden (waar Eva-Maria vandaan komt) met de Nederlanders die auto's jatten? Het was pijnlijk.

De muziek was verder goed, met 90's kun je niet snel misgaan, maar vanwege het publiek voelde de avond meer als een antropologische expeditie dan een stapavond.

Zondag boorde de zon weer door de gordijnen heen, en ben ik gaan skaten op Tempelhof, het oude vliegveld wat nu gebuikt wordt als enorm recreatie terrein.Oude landbanen zijn perfect om lekker hard rond te gaan, en na een rondje Tempelhof ben je zo 5 kilometer verder. Het zal er naarmate het warmer wordt alleen maar drukker worden, en ik kan nu al niet wachten op de feesten die er wel eens gehouden worden.

Ondertussen heb ik ook aardige voortgang geboekt met mijn papers. Nog anderhalve week tot de deadline, moet lukken! Maar vanmiddag naar eerst naar het Pergamon, een groot museum op Museuminsel, ter ere van ons 3 jarige jubileum. Drie jaar geleden rond deze tijd hebben Sebas en ik elkaar leren kennen, op die ene avond in Faya Wata, de enige bar in San Ignacio, Belize. Drie jaar, drie landen, vijf huizen, twee studies en twee vakanties verder zitten we samen in Berlijn. Laat de lente beginnen! :)

Skaten op Tempelhof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten