zondag 9 januari 2011

I ♥ The Internet

Hey nog een gelukkig nieuwjaar allemaal!

Wat gaat de tijd toch snel, het is alweer 9 januari. Ik heb geen goede voornemens uitgesproken, want ik kon er eigenlijk geen bedenken. Ik ben momenteel precies waar ik zijn wil.

Eergisteren heb ik me met Christina (de zus van Lothar, en ondertussen een goede vriendin) aangemeld voor 10 dagen Bikram yoga. Voor 10 euro kun je 10 dagen lang onbeperkt lessen volgens. Bikram yoga is yoga in een kamer waar het 40 graden is. Dat klinkt heftig, en is het ook! Bij 40 graden breekt het zweet je al uit als je een slok water neemt, laat staan anderhalf uur yoga doet. Dus waarom zou je?? Simpelweg omdat je spieren bij die hitte ook veel soepeler worden, en je dus veel verder kan stretchen. Het is echt ongeloofelijk, mijn neus zat opeens tegen mijn knie aan.Vandaag zijn we weer gegaan, en hoe vaker je het doet, hoe beter het gaat.

Normale yoga doe ik al een tijdje online: www.yogatoday.com. Heerlijk wat voor mogelijkheden het internet ons tegenwoordig geeft. Hoewel mensen er ook verwend door raken. Bij Zalando ontvangen we af en toe echt idiote emails: "hallo, ik heb gisteren een jas op jullie website gezien, hij was paars met een zak aan de zijkant, weten jullie welke ik bedoel, die wil ik graag bestellen." Geen naam, geen contactgegevens, geen specifiekere informatie, geen grapje! En dat verwacht dan een antwoord terug?? Zaterdagochtend heb ik vanuit huis gewerkt (ik blijf het zeggen: internet is fantastisch) en Sebas zat verbijsterd over mijn schouder mee te kijken. Doen mensen dat echt??

Morgen heb ik een presentatie. Die zou eigenlijk vorige week plaatsvinden, maar de docent was ziek. Fijn dat hij dat ons nog even liet weten om 8u 's avonds de dag ervoor... Maar ach, het was goed nieuws. Neemt niet weg dat we de presentatie alsnog moeten geven. Het mooie is wel dat ons groepje maar 2x heeft hoeven afspreken om de presentatie te bespreken, en de rest hebben we online gecoördineerd. Gewoon een presentation aangemaakt in Google Docs, en daarin samengewerkt.

Af en toe bedenk ik wel eens wat het betekent dat ik mijn gedachten hiermee ook de openbare ether in slinger. Zeker na vorig weekend de film The Social Network te hebben gezien. Wat een impact heeft het internet tegenwoordig op onze dagelijkse levens! Maar aan de andere kant maakt de loutere kwantiteit van het online materiaal het onmogelijk dit allemaal te monitoren. Het aantal actieve blogs online is blijkbaar een omstreden nummer (zelfs dat is al niet eenduidig te meten), maar zit ergens tussen de 2 en 3 miljoen. Das nogal wat. Ik moet zeggen dat ik zelf ook een flink aantal blogs lees tegenwoordig, van EU updates en de blog van Neelie Kroes (de Nederlandse EU commissaris, voor de digitale agenda notabene), tot minimalist blogs, yoga info en studeertips. Het is goed zoeken tussen alle onzin die geschreven wordt, maar er wordt ook een hoop moois gepubliceerd.

Ik hoop jullie dus allemaal snel online te zien, op Facebook (I hope you like me), Skype (daphneviolet) of good ol' email. Ik kom trouwens ook binnenkort weer offline langs, na mijn tentamens van ongeveer 25 februari tot 9 maart. Nu ik het me bedenk, ik moet mijn ticket nog boeken. Ga ik gelijk doen, ONLINE! :)

2 opmerkingen:

 1. Pia van den Berg10 januari 2011 om 13:27

  Ha Daphnie,
  Ik ga meteen eens op je Yogasite kijken. Ik ben het nieuwe jaar begonnen met werkloos thuis zitten en ik kan je zeggen dat valt zwaar. Maar ja diepe dalen brengen hogen toppen!
  Zal ik mijn huis eens goed opstoken zodat ik ook lekker flexibel wordt ;-)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pia van den Berg10 januari 2011 om 13:28

  ohw ja in Prezi kun je ook hele mooie hippe presentaties maken. Das nu helemaal de bom bij ons op het stadskantoor, euh op mijn oude werk :-|

  BeantwoordenVerwijderen