dinsdag 7 december 2010

Sinterklaas!

Weer een weekendje Nederland achter de rug! Ik heb amper kans om het te missen zo :) Maar voor Sinterklaas komen we natuurlijk graag terug. Het moet wel, want hier in Berlijn had hij ons niet gevonden.

We hadden geluk op vrijdag, want de trein naar Nederland had vertraging. Normaal is dit niet zo fijn, maar wel als je 2 minuten te laat op Hauptbahnhof aankomt racen. Anders hadden we de trein dus gemist... niks voor mij om te laat te komen, misschien is het de invloed van Berlijn die begint te werken...

Gelukkig kwamen we heelhuids in Holland aan voor een weekend vol snert, pepernoten en (oh hemels) banketstaaf. En pakjesavond natuurlijk! Helaas kon door de sneeuw niet iedereen het halen, waardoor het ritueel van gedichten voorlezen en cadeaus uitpakken iets sneller ging dan normaal. Ja wij doen het nog op de good ol' fashion manier, niks geen 'kerst met cadeaus' voor ons.

Ik sprak vandaag een klasgenootje uit Noorwegen die dit weekend in Amsterdam had doorgebracht. Ze was heel erg geschrokken van het feit dat Sinterklaas zwarte 'slaven' heeft! Dit is eigenlijk ook wel een beetje raar als je het van een afstandje bekijkt... Ik weet dat er veel discussie over heeft plaatsgevonden, en er zelfs een jaar groene en blauwe pieten hebben rondgelopen, maar een oplossing is er niet echt, hoe politiek incorrect het ook is. Zwarte Piet hoort er gewoon bij!

Ondertussen hebben we in Duitsland wel een regelrechte tragedie gemist. Sebastian had het op zijn smartphone al gelijk gehoord: er is een ongeluk gebeurd bij Wetten, Dass..?! Een jongen had het idee om met springveren onder zijn voeten over rijdende auto's te springen en kwam daarbij erg ongelukkig terecht. Hij ligt op dit moment nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis en zal waarschijnlijk de rest van zijn leven gedeeltelijk verlamd zijn. De reden dat zo'n impact heeft gemaakt hier komt doordat miljoenen mensen het live hebben gezien! Ze hebben de show na het ongeluk gelijk gestopt. In de 29 jaar dat Wetten, Dass..? loopt is dit nog nooit gebeurd.

Weer terug in Duitsland is de collegeweek ondertussen weer volop in gang. Vanavond heb ik weer Ierse dans, en ben benieuwd wat we nu gaan leren. Vorige week hebben we voor het eerst een echt patroon gedanst, een 'Square Dance' zoals dat heet. Hilarisch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten