woensdag 13 oktober 2010

Nog even vakantie

De eerste paar weken nadat je naar een nieuwe plek bent verhuisd voelen altijd een beetje als een vakantie. Dit komt omdat, net als bij vakantie, je hele ritme op zijn gat ligt. Je wordt wakker op dagen waarop je niks te doen hebt, en doet dingen wanneer je er zin in hebt, niet omdat ze moeten. Langzaam maar zeker sluipt de routine er weer in, en zeker als je ergens langer blijft deelt het leven zich vanzelf weer in. Het mooie weer van de afgelopen dagen heeft natuurlijk ook bijgedragen aan het vakantie gevoel. Urlaub in Berlin!

De afgelopen weken hebben we flink van onze vrije tijd genoten. Beetje thuis rondgehangen, maar ook toeristje gespeeld in onze nieuwe stad. We hebben een bezoek aan Potsdam gebracht, in Kreuzberg rondgelopen, zijn naar het Duits Historisch Museum geweest, hebben de beroemde Berliner Trodelmarkt bezocht en een zondag doorgebracht in het Mauerpark, samen met de rest van Berlijn.

Vanavond komt Saranne (mijn grote zus) met haar vriend Rolf op bezoek voor een lang weekend. Net verhuisd en nu al bezoek! Maar we zijn er klaar voor, en hebben al een hele planning. Aanstaande maandag beginnen ook mijn college's, gelijk 3 na elkaar, een volle dag. En dan begint het pas echt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten