maandag 6 september 2010

Ontwikkelingen

Dit weekend was ons afscheidsfeestje in Amsterdam. Wat begon om 14u 's middags met het braden van Duitse worsten (en nee, dat is geen metafoor) eindigde vroeg op zondagochtend met een Sebastian die niet zo recht meer kon lopen, laat staan fietsen. Tussendoor hebben we overigens een ontzettend fijne tijd gehad met alle aanwezigen. We hadden veel geluk met het weer, iets minder met de timing van Valtifest (lees: herrie naast Noorderlicht), maar het geheel was erg mooi. Dank jullie wel allemaal voor deze mooie middag en avond!

Vandaag begon Barbra, mijn opvolgster voor de functie van Office Manager bij Jungle Minds. De laatste loodjes, ik hoef alleen nog maar al mijn kennis over te dragen. En om het allemaal nog eens mooi af te ronden zat vandaag mijn bewijs van inschrijving bij de Freie Universitaet in de bus. Het is gelukt! Ik heb een Immatrikulations-Bescheinigung en een Matrikelnummer (4465690), plus een aanvraagbon voor de Semesterkaart voor het Berlijnse openbaar vervoer. Vanaf heden ben ik Vollzeit Studentin Soziologie - Europaeische Gesellschaften. Joepie de poepie!

Een ander nieuwtje is natuurlijk ook dat Sebas vorige week in Berlijn het contract heeft getekend voor ons appartement. Vanaf 15 september huren wij het huisje van Jens, die voor een uitwisseling een half jaar aan de Stanford University in de Verenigde Staten gaat werken. Het is volledig gemeubileerd, alles inclusief, voor 450 EURO. Het enige minpuntje is dat het verder uit het centrum ligt dan we wilden, maar daarmee wel dichterbij mijn universiteit. Ons nieuwe adres?

Vandaag landt de zus van Sebastian, Katharina, samen met haar man Aaron en de kleine munschkin Anna in Stuttgart vanuit Atlanta voor een maandlang bezoek aan Europa. Omdat mijn reisje naar Zweden niet door gaat (ik ben niet de enige die is aangenomen voor de uni dit semester), kunnen we nu een week naar Zuid-Duitsland voor een bezoek aan de tantes van Sebas en een dagje Oktoberfest! We pakken de ICE op de 18e en op zaterdag 25 september ben ik weer in Nederland voor mijn laatste 6 dagen als Nederlandse inwoonster. Daar gaan we dan!

5 opmerkingen:

 1. Hè Daph, vond het erg gezellig zaterdag!
  Moeten in Berlijn ook gaan bowlen,
  die is in ieder geval dichtbij!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee Daphne!
  Sorry dat ik het heb af laten weten. Ik ben zwaar ziek van mijn vakantie in Ierland terug gekomen.
  Sorry sorry sorry.
  Maar zo te horen heb je mij niet gemist en een super afscheid gehad.
  Nou ja afscheid... zo ver is Duitsland natuurlijk ook niet. Dus we komen graag een keer een kijkje nemen als je helemaal gesetteld bent.
  Hopelijk heb ik dan een nieuwe baan, want de tijd begint te dringen.

  Liefs Pia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey daph, gefeliciteerd met alles! Oktoberfest? ben jaloers man! haha. Maar wanneer gaan we afspreken, heb je deze week tijd?
  liefs marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vond het super leuk!
  En we komen je zeker opzoeken hoor.
  Tot zo bij yoga, voor de ene laatste keer...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Daphne en Sebas,
  Leuk om te lezen dat jullie feest geslaagd was!
  Ik had een feest in Katwijk en was daarna op weg naar Noord. Maar toen ik in de IJ-tunnel was belde Moos dat jullie net allemaal weggingen omdat Noorderlicht sloot vanwege het 'herrie'festival.
  Nou heb ik nog een cadeautje voor jullie, dus dat moet tussen alle bedrijven door wel even bij jullie terecht komen. Misschien lukt het nog wel om te huggen voordat jullie naar Berlijn afreizen.
  Veel plezier in Zuid-D.
  Liefs van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen